اختتامیه سومین دوسالانه معماری ایران برگزارشد

اختتامیه سومین دوسالانه معماری ایران در روز سه شنبه 6 شهریور 1397 در سالن کنفرانس های دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران در ساعت 17:30 با حضور اساتید بزرگ رشته معماری از جمله محمد گلابچی، داریوش بور بور، علی خادم زاده و دیگر اساتید برگزار گردید.

در ابتدای مراسم دکتر علیرضا عظیمی، مدیر بخش تحقیق و توسعه هنر و معماری ضمن بیان کنداکتور اختتامیه، گفت: این دوسالانه بدلیل رقابتی که با نمونه های مشابه خارجی دارد خیلی از مسائلی که در ایران مطرح است را باید رد کند تا بتواند به سرعت وارد فضای جدید شود. وی اظهار داشت که در این راستا ما نمی توانیم منتظر تایید و یا راهنمایی برخی از دوستان باشیم و با تمام توان حرکت در این راه را ادامه خواهیم داد.

علی خادم زاده، عضو شورای داوری سالانه، در ادامه به قرائت بیانیه کلی رویداد دوسالانه پرداختند.

در ادامه مراسم پروفسور محمود گلابچی، چهره ماندگار جمهوری اسلامی ایران، عضو تیم داوری بخش اصلی دوسالانه، بنیانگذار چندین رشته دانشگاهی و بنیانگذار دانشگاه هنر و معماری پارس قبل از اهدای جایزه معمار سال گفت: امیدوارم جمع این اساتید و تلاشی که در کشور برای ارتقای معماری صورت می گیرد که بخشی از آن را نیز در این مسابقه شاهد هستیم، گامی باشد برای 7 تحولی که امروزه معماری یک نیاز مبرمی به آنها دارد. وی افزود: حتی ما در دانشگاه ها نیز در راسای همین هدف تلاش می کنیم تا اینکه معماری امروز و آینده ما بتواند بهتر از معماری دهه های اخیر باشد. نقد به معماری و شهرسازی امروز ما باید بوسیله چنین رویدادها و جمع هایی، با نگاهی جدید ارزیابی شود؛ زیرا معماری به عنوان لباس فرهنگ و تاریخ است که در جامعه شکل می گیرد و من عمیقا آرزوی بهبود این بخش را دارم.

گلابچی جایزه معمار سال 1397 را این چنین تقدیم کرد: نشان معماری سال ایران در سال 1397 بدلیل وفاداری به زادبوم خویشتن، ارتقای فرهنگ معماری از طریق ساخت معماری، پوشش در جهت اتصال معماری و فرهنگ بومی و ارش های جهانی، دوری از حاشیه ها و جبهه بندی های بی حاصل و رقابت افزا در بین معماران به آقای شورش عابد از شهرستان بوکان تعلق می گیرد.

در ادامه مراسم، دومین دوره نشان دکتر علی اکبر صارمی توسط هایده حائری، همسر وی، تقدیم گردید. حائری نام فرد دریافت کننده نشان دکتر عالی اکبر صارمی را به این ترتیب خواند: مهندس محمد حسین سجاد از اصفهان به دلیل اعطای فرصت به دفاترمعماری نوپا جهت خلق فضا های آموزشی مدرن و کارآمد در طول بیش از ۳۰ سال خدمت صادقانه دریافت کرد.

مهندس سجاد ضمن سپاس از حضار از استاد صارمی به عنوان استاد اخلاق یاد کرد. وی با اشاره بر اینکه ۲۰ سال پیش که مسولیت اداره کل نوسازی مدارس اصفهان را به عهده گرفته بوده مدارس در وضعیت مناسبی قرار نداشتند و مصداق اینکه جمله که جمعه به مکتب اورد طفل گریزپای را نیست. در نتیجه تلاش کردم با استفاده از توان معماران جوان خلاق تغییری در سیما و چهره مدارس ایجاد کنم. در نتیجه ۱۳۰ پروژه را با چهره متفاوت طراحی کنیم و اکنون ۷۵ پروژه به مرحله اجرا درآمده. اکنون داشتن مدارسی با رویکردهای جدید و سیمایی متفاوت جزو مطالبات مردم اصفهان است.

همچنین از روزبه خسروی که سابقه 50 ساله در هنر و معماری دارند و از ژورنالیست های برتر کشور هستند نیز تقدیر به عمل آمد. خسروی ضمن ابراز خرسندی از این تقدیر، به بیان تاریخچه ای از مجله هنر و معماری و مصاحبه های خود در آن مجله پرداخت.

ادامه مراسم با حضور داوران بخش های مختلف رویداد بر روی سن از جمله: سیروس بزرگ گرایلی، داریوش بور بور، محمود گلابچی، علی خادم زاده، سیامک پناهی، نوید قاسمی، پیروز حناچی، محمدحسن طالبیان، وحید قبادیان، شیوا آراسته و علیرضا مشهدی میرزا و همچنین نمایندگان شرکت های حامی برنامه، جوایز بخش های مختلف به ترتیب زیر اهدا گردید.

داروان بخش نمایشگاه آثار برتر اجرا شده و نشده کشور با هماهنگی برگزارکننده و حامیان از دفاتر معماری زیر تقدیر کردند:

محمد امین اصفهانی برای طراحی«ایستگاه متروی طراحی»

آرتور امید آذری برای دو پروژه «ویلای خطی» و « ویلای همسو»

ایمان معمار و علی راهی برای «ویلای رج»

امیرحسین اشعری و همکاران برای «پاویون شیراز»

شهروز زمردی برای «رستوران آدرس»

شورش عابد برای «خانه امینی» در شهرستان بوکان

داروان بخش جایزه ملی نقد معماری ایران از سه مقاله نقد به شرح زیر تقدیر کردند:

تقدیر ویژه هیئت داوران به الف) علیرضا تغابنی و فربد فرآورده برای نقدنامه نمازخانه شهدای فکه، ب) مهشید معتمد برای نقدنامه سالخورده با گیسوان طلایی، ج) نیلوفر نیکسار برای نقدنامه زنان خانه دار در حاشیه متن یک خانه، هر یک به مبلغ 5 میلیون ریال تقدیم گردید.

همچنین در این بخش:

الف) مهشید معتمد از شیراز بابت نقد نامه ستاره‌های سربی، فانوسک‌های خاموش یا چگونه استارکیتکتها معماری را متوقف کرده‌اند؟ رتبه نخست را به خود اختصاص داده و برنده مبلغ‌ بیست میلیون ریالی شد.

ب) جایزه دوم مشترک به دو گروه 1) نگین بنی عامریان از اصفهان برای نقد نامه قلبی در سرانگشتان شهر، نقدی بر مجتمع سیتی سنتر اصفهان، 2) سایه مرآت، افشان پزشکیان و سپیده راه پیما برای نقدنامه مورت، معماری و زمان؛نقد یک خانه، به مبلغ ده میلیون ریال اختصاص یافت.

و ج) پوریا محمودی اصل همدانی از تهران برای نقد نامه مدخلی نقدی بر امکان در معماری معاصر ایران در جایگاه رتبه سوم برنده‌ جایزه‌ی ده میلیون ریال گردید.

قابل توجه است که با توجه به حمایت حامیان رویداد، جایزه مشترک نفرات دوم به هر نفر معادل یک جایزه نفر سوم اهدا شد.

داوران بخش مسابقه ملی طراحی اکوکمپ در بندر تاریخی کنگ از سه طرح حمیدرضا سخائی، مهدی لطفی آذر و آرزو جعفری جبلی تقدیر و سه طرح برتر را به شرح زیر معرفی نمودند:

الف) رتبه اول: محسن فقیهی از مازندران،برنده‌ جایزه‌ یکصد و بیست میلیون ریالی

ب) رتبه دوم: پیمان همامی و آوا همامی از اصفهان،برنده‌ جایزه‌ هفتاد میلیون ریالی.

ج) رتبه سوم: سعید جمشیدی قمصری و محسن زنگنه زمان ملایری،برنده‌ جایزه‌ پنجاه میلیون ریالی.

قابل ذکر است که این دوسالانه با حمایت سه شرکت رویا طرح داخلی، هارمونیک سنتر، شرکتهای صنایع سنگ آروین و چینی زرین و توسط مؤسسه‌ی هنر معماری بصورت کاملاً مستقل از دولت برگزار شد.

گزارش اختصاصی گالری آنلاین
تهیه و تنظیم: مریم محمد زاده

logo-samandehi