چکش‌کاری حراج تهران؛ اشک ها و لبخندها

بیست و سومین حراج تهران با حضور ۱۰۰ اثر معاصر هنری در روز اول خراد ۱۴۰۴ با رکورد فروش بالای ۱۷۴ میلیارد تومان به کار خود پایان داد.


به گزارش گالری آنلاین، رکوردشکنی اثر حسین زنده‌رودی با رقم ۱۳ میلیارد تومان و غافلگیری اثر منوچهر یکتایی از عدم فروش حاضرین مراسم را انگشت به دهان گذاشت.



اندام از حسین زنده‌رودی، عنوان گران‌ترین اثر این دوره را به خود اختصاص داد. این هنرمند که از بنیان گذاران مکتب سقاخانه بوده است، جایگاه خود را در بازار هنر ایران بار دیگر تثبیت کرد. در رتبه های بعدی گران ترین آثار می توان به:

- اثر مسعود عربشاهی با فروش ۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان،

- اثر سهند حسامیان با ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان،

- اثر منیر فرمانفرماییان با ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان،

و نیز اثر ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی کوروش شیشه‌گران، اشاره کرد.


علی رغم اینکه از مجموع ۱۰۰ اثر به نمایش درآمده، ۳۹ اثر با قیمت بالاتر از یک میلیارد تومان چکش خوردند، فروش نرفتن برخی از آثار سرشناس، موجی از تعجب در میان کارشناسان و مخاطبان برانگیخت. اثری از منوچهر یکتایی با قیمت پیشنهادی ۶ تا ۷ میلیارد تومان هیچ خریداری نداشت. همچنین آثار شیرین اتحادیه (۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان) و رضا نصرتی (۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان) بدون پیشنهاد باقی ماندند.


یکی از نکات جالب این حراج، فروش غیرمنتظره‌ی اثر آنه‌محمد تاتاری بود که در حین چکش‌زنی خریداری نداشت اما بلافاصله پس از اتمام حراج، با رقم ۸۰۰ میلیون تومان به فروش رفت. این معامله پشت صحنه، گویای علاقه مجموعه‌داران به آثار این هنرمند نوگرای معاصر است.


در این رویداد ۸ اثر در مجموع توانستند با قیمتی بالاتر از قیمت پیش بینی شده به فروش برسند. بیست‌وسومین حراج تهران، صحنه‌ای از تضادهای هیجان‌انگیز بود؛ جایی که بزرگان بازار همچنان می‌درخشند، اما برخی از نام‌های تثبیت‌شده با بی‌اعتنایی مواجه شدند. هم‌زمان، چهره‌های نوظهوری مثل سهند حسامیان و کوروش شیشه‌گران در حال فتح قله‌های جدیدی در بازار هنر ایران هستند.


تهیه و تنظیم: مریم محمدزاده؛ خبرنگار گالری آنلاین

logo-samandehi